5 AdWords-fejl du bør undgå

adwords fejl

At arbejde med AdWords er i dag vigtigere end nogensinde før. Konkurrencen på Google bliver hele tiden hårdere og netop derfor er det ekstremt vigtigt, at man tænker sig om og holder hovedet koldt, når man opsætter sine AdWords kampagner.

Her får du en artikel fra Sasa Kovacevic om AdWords. Sasa er en stor kompetence indenfor AdWords, og en af vores konkullegaer, som vi har rigtig stor respekt for. Jeg overlader, hermed ordet til Sasa:

Mit navn er Sasa Kovacevic, og jeg arbejder til dagligt hos search bureauet Obsidian Digital i København. Vi arbejder rigtig meget med AdWords, hvorfor jeg i dette indlæg vil komme med 5 AdWords fejl, som jeg ofte ser hos nybegyndere.

At arbejde med AdWords er i dag vigtigere end nogensinde før. Konkurrencen på Google bliver hele tiden hårdere og netop derfor er det ekstremt vigtigt, at man tænker sig om og holder hovedet koldt, når man opsætter sine AdWords kampagner, uanset om dit mål er at opnå flere salg, flere abonnenter til dit nyhedsbrev eller blot flere visninger.

Mange tror desværre, at arbejdet med AdWords kun handler om søgeord, men det gør det langtfra!  Så hvad enten du sidder og skal opsætte din første kampagne, eller du har gjort det mange gange før, kommer her en kort guide til at undgå 5 af de hyppigste AdWords fejl.

 

Sæt dig et mål for din Adwords-kampagne!

Det første lyder næsten alt for banalt, men der er desværre mange, der ikke sætter sig et konkret mål med deres AdWords-kampagner. I stedet vælger de bare at sætte en kampagne op og håbe på at pengene begynder at tikke ind.

Men hvis ikke du har et konkret mål med din kampagne, hvordan vil du måle om din kampagne har været en succes og hvordan skal du forholde dig til at forbedre din kampagne, hvis ikke du har et konkret mål at styre efter?

Gør derfor op med dig selv, hvad du er villig til at betale for at få en kunde ind i butikken.
Sælger du produkter til den samme pris, hvor din fortjeneste også er den samme, skal du arbejde med begrebet CPA, som står for cost per acquisition. Her skal du finde din maksimale CPA, og styre efter den.
Sælger du produkter, som varierer i pris og fortjeneste skal du arbejde med ROAS, som står for return on ad spend. En ROAS fortæller dig, hvor mange kroner du får tilbage, hver gang du har brugt en krone.

Vælg dine søgeord med omhu: hellere få og præcise end mange og brede søgeord!

Nøglen til at få succes med din AdWords-kampagne er selvfølgelig, at du vælger de helt rigtige søgeord, så der er en logisk sammenhæng imellem de søgninger som brugerne laver, og de produkter du sælger.

I den forbindelse vil jeg anbefale, at du virkelig tænker dig grundigt om for det er her, at det bliver rigtigt dyrt at lave fejl. Det er ofte bedre at bruge nogle få men præcise søgeord frem for at have mange og brede søgeord. På den måde, undgår du at få en masse irrelevant trafik på din hjemmeside. Og irrelevant trafik er i bund og grund trafik der i overvejende grad ikke fører til flere salg, og det kommer du til at betale for i sidste ende.

Sørg for at dine landingssider er relevante og i teknisk topform!

Endnu en typisk fejl mange begår er, at de kun fokuserer på deres søgeord og den trafik, de gerne vil opnå. Her er det dog vigtigt at huske på, at det ikke kun handler om at få en masse klik, så folk kommer ind på din hjemmeside – det handler om at få folk ind på din side og at få dem til at blive der.

Derfor er det vigtigt, at din landingsside er relevant, fungerer ordentligt, og er til at navigere rundt i. Hvis din hjemmeside er langsom til at loade eller svær at overskue, kan brugerne meget hurtig klikke videre til en anden hjemmeside – og så får du ikke ret meget for dine annoncekroner.

Fokuser på din konverteringsrate!

I forlængelse af hvad jeg har forklaret ovenfor, vil jeg altid råde jer til at holde et vågent øje med jeres konverteringsrater, for det er i sidste ende det det hele handler om: at få konverteret dine besøg til flere salg, abonnenter eller noget helt tredje.

Desværre er det langt fra alle, der holder tilstrækkeligt øje med deres konverteringsrater. Og det burde de, for det er ofte her du kan se om du for eksempel har nogle søgeord, der ikke giver nok konverteringer i forhold til den pris du betaler, og dermed kan du finde ud af, om du skal ekskludere en række af dine søgeord og simpelthen spare dine penge. Du kan også ved at fokusere på din konverteringsrate, få et fingerpeg om dit indhold er relevant nok eller om hjemmesiden optimeret tilstrækkeligt.

Hvis du for eksempel ser der er et søgeord, der giver en masse klik, men næsten eller ingen konverteringer, kunne det tyde på, at brugerne ikke fandt det de ledte efter.

Husk at byde på dig eget brand!

Som en sidste ting, vil minde alle om at byde på deres eget brand! Dette er desværre noget som mange stadig helt eller delvist overser. Det er ærgerligt af flere grunde.

Som udgangspunkt skal du byde på dit eget brand. Især hvis dit brandnavn er generisk, og mange andre virksomheder også er repræsenteret via AdWords eller de organiske søgeresultater.

På den måde sørger du for at dine konkurrenter ikke kan komme dig i forkøbet og sikre sig at ligge nr. 1 på ens egne brand-søgeord. Selv hvis du rent organisk ligger nr. 1 vil en konkurrent kunne sikre sig pladsen over dig, hvis ikke du har budt på dit eget brand – og så får dine konkurrenter en bid af din kage.

Om Obsidian Digital

Obsidian Digital er danske eksperter i search marketing som AdWords, SEO, e-mail og konverteringsoptimering.  Virksomheden har kontor i Aarhus og København men har kunder i hele landet samt Skandinavien, Tyskland, og UK.

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *