Synes du, der er lidt langt mellem der kommer besøgende på de vigtigste sider på jeres hjemmeside eller kniber det med at komme helt op i toppen af søgeresultaterne? Så har vi her samlet 5 SEO-tricks, der med garanti nok skal lokke flere besøgende til og skaffe bedre placeringer i søgeresultaterne.
Det er altid surt, hvis der ikke synes at være en logisk sammenhæng mellem placeringen af jeres side i søgeresultaterne og mængden af trafik til den pågældende side. For dels er det ærgerligt ikke at kunne veksle den gode placering til mere trafik og dels risikerer I, at Google sender jer nedad i søgeresultaterne igen, hvis der ikke er nok der klikker på siden.
Det er også surt, hvis I ikke kan få siden til at komme højere op i søgeresultaterne end konkurrenterne – eller slet ikke kan få den over på den første side – for side 2 er der sjældent nogen, der ser.
Vi har samlet fem af de tricks, vi tit selv anvender, når vi skal hjælpe vores kunder. Dem får I her til fri afbenyttelse.
Kig på Adwords-annoncerne for jeres søgeord for inspiration
Har jeres side på trods af en fornuftig placering på den første side i søgeresultaterne ikke så mange besøgende, som man skulle forvente ud fra placeringen, kan det være en godt ide at se nærmere på de Adwords-annoncer, der kører for det søgeord, siden ranker for.
Ordvalg og ordlyd på disse annoncer er tit resultatet af mange – måske flere hundrede eller ligefrem tusinder – af splittests for at komme frem til den formulering, de har i dag. Se godt på annoncerne og sammenlign deres ordvalg med den title og meta description, du har skrevet for jeres side.
Du finder med garanti nogle gode ideer til forbedringer eller til alternative ordvalg eller formuleringer, der med garanti vil tiltrække flere klik til jeres søgeresultat.
Brug søgeordet i meta descriptions
Et andet sted at sætte ind, hvis du ranker godt på et søgeord, men ikke synes du får besøgende nok, er at inkludere søgeordet i meta description.
I mange år var det god SEO-praksis, men eftersom Google ikke længere og faktisk ikke i mange år har brugt sidens meta descriptions i deres vurdering af dens placering i søgeresultaterne, er der mange, der ikke inkluderer det i siden meta description længere.
Men selv om det ikke giver noget rent SEO-mæssigt at medtage søgeordet, så fremhæver Google det stadig, hvis det optræder i meta description. Det er en meget tydelig visuel indikator for, at siden omhandler det, folk har søgt på. Sider hvor søgeordet både er fremhævet i titlen i søgeresultaterne, i sidens URL og i meta description virker mere tillokkende på brugerne, fordi de kan se det ord eller de frase de har søgt på fremhævet i søgeresultatet for jeres side.
Så det giver stadig noget at have søgeordet med i meta descriptions rent besøgsmæssigt.
Husk at få synonymer og beslægtede ord med
Kniber det lidt med at få en eller flere af jeres sider højere op i søgeresultaterne, er det en god ide at få kigget på, hvorvidt I også har medtaget synonymer og ord, der er beslægtede med det emne, I skriver om, eller har medtaget ord, som man må forvente er tilstede i en tekst, der leverer god, kvalitativ information om det pågældende søgeord.
Synonymerne giver lidt sig selv, men hvad er de beslægtede ord for en størrelse. Jo, her tænker vi på ord, Google kan bruge til at gennemskue, den sammenhæng søgeordet indgår i. Det skal de bruge for at kunne vise de rigtige søgeresultater, der passer til de intentioner, en Google-bruger har med sin søgning.
Forsøger du at få din side til at ranke for ordet ”fisker”, skal Google bruge de beslægtede søgeord til at gennemskue, om siden omhandler den danske bildesigner Henrik Fisker eller sådan en fisker, der fanger fisk på havet.
Er det første tilfældet, vil det være naturligt at teksten på siden indeholder ord som ”Henrik”, ”biler”, ”designer”, ”Aston Martin”, ”DB9” og lignende. Men er det andet tilfældet, må det forventes at teksten indeholder ord som ”fiskekutter”, ”garn”, ”trawl”, måske nogle fiskearter og andre fiskeri-termer.
Så frem med synonymordbogen og i gang med at se logisk på indholdets ordvalg. Kig eventuelt på de andre søgeordsforslag, som Google ofte viser nederst på den første side, når du søger på det søgeord, I forsøger at få siden til at ranke for. Tjek også de forslag, Google kommer med under søgefeltet, når du skriver i det. Det er nemlig de søgeord og -fraser, folk oftest anvender, når de anvender søgeordet i deres søgninger.
Brug ikke kun synonymer og beslægtede ord i brødteksten. Sæt dem gerne i overskriften, mellemrubrikkerne og sidens meta data.
Udgiv lange kvalitative tekster om jeres vigtigste søgeord
Kniber det med at komme højt nok op i søgeresultaterne for jeres vigtigste søgeord, bør I overveje at skrive længere artikler om dem. Her taler vi ikke bare 500 ord, men helt op til 2-3000 ord, måske mere for søgeord der er stor konkurrence på.
Tidligere på året skrev vi om, at teksterne på siderne skal være længere. Det blev understøttet af to undersøgelser – en fra SearchMetrics og en fra Backlinko. Tendensen holder fortsat. For de mest konkurrenceprægede søgeord ligger gennemsnitstekstlængden på de sider, der er placeret på side 1 i søgeresultaterne på mellem 1.200 og 2.000 ord med en tendens til, at den side der ligger som nummer 1, har lidt færre ord end dem, der ligger på de kommende to-tre pladser. Derefter falder ordantallet yderligere.
Det synes at underbygge, at de tekster der har en højere kvalitet, ranker bedst. Det måler Google på tekstens læsbarhed ved hjælp af det såkaldte Flesh-tal. Det og hvordan du skriver bedre tekster generelt, kan du læse mere om her.
Brug forsiden til at ranke for jeres vigtigste søgeord
Kan du ikke få overhalet dine nærmeste konkurrenter for jeres vigtigste søgeord eller ikke få vippet dem af pinden på førstepladsen i søgeresultaterne for jeres allervigtigste søgeord? Så er der ikke andet for, end at gå all ind og producere en lang tekst til forsiden af jeres hjemmeside for det pågældende ord.
Forsiden er nemlig den side, Google anser for vigtigst på jeres hjemmeside. Så ved at sætte en større tekst ind om jeres vigtigste søgeord her, giver du det den størst mulige vægt set med Googles øjne. Det er derfor, der er kommet så meget tekst på de fleste firmaers forsider.
Skal I have hjælp til at komme helt til tops?
Skal I have hjælp til at få jeres hjemmeside til at rangere bedre i søgeresultaterne, så giv os et ring, send os en mail eller brug formularen her på siden. Så kan vi få os en snak om, hvordan I kan slå konkurrenterne og komme helt til tops for jeres vigtigste søgeord.