SEO gav omsætningsboost: Fra 0 til over 1 million på under et år

segboard

Omsætningen accelererede fra 0 til over 1.000.000 kroner på under et år!

Læs hele funboards.dks eventyr her:

Omsætningen eksploderede fuldstændig i december 2016, og hverken Lucas eller Dan kunne tro deres egne øjne efterhånden som salgene rullede ind først 100.000.så 200.000, så 300.000 og så… Decembersalget blev vildt. Vildere end nogen havde forestillet sig, og da januarsalget også går glimrende ser fremtiden fin ud for funboards.dk. Men det var bestemt ikke fun hele vejen, og de to gutter fra Greve skulle igennem tre vilde bump, før eventyret begyndte at gå godt. Vi skruer tiden tilbage:

Opstart

Det hele startede i sommeren 2015, da Lucas Sieber og Dan Andersen fik overtalt lederen i den fritidsklub, hvor de arbejdede, til at købe et segboard til børnene. Det var sjovt at køre på, synes de, og det synes børnene også. Faktisk var det så sjovt, at de efter meget kort betænkning besluttede at begynde at importere segboards selv og starte en webshop! Den kom til at hedde funboards.dk ApS, og efter en del famlen rundt på kinesiske hjemmesider blev boards købt hjem og en webshop sat op. Nu skulle der sælges segboards! (Hvis du er i tvivl om hvad segboards er, så kan du læse en guide her.)

Frækkere end politiet tillader – Det første bump

I november i 2015 meddelte politiet, at det ikke er lovligt at køre på offentlig vej, fordi segboards ikke er beskrevet i færdselsloven? ! I juni 2016 blev det i øvrigt endeligt bekendtgjort, at segboards skulle kategoriseres som en (slags) knallert. Men da den ikke har de samme sikkerhedsmæssige egenskaber, er den forvist til private baner osv. Der sluttede drømmen om fremtidens transportmiddel (indtil videre), men som ’legetøj’ var Lucas og Dan dog stadig sikre på, der var en stor fremtid. Men hvor blev kunderne af?

Der må ske noget!

Tænkte ejerne af funboards.dk ApS, Lucas og Dan, i december 2015 og kontaktede KH-Online ApS for at i det mindste gøre et eller andet. Indkøb og import af segboards fra Kina er sin sag – og ikke sådan lige at hitte rundt i – og det samme gælder at sætte en god webshop op. Men det betyder desværre ikke, at kunderne vælter ind… for medmindre du gør noget for det, så er du i stealth-mode – ingen finder dig – ikke en gang din mor! For funboards.dk, der kun havde lidt salg og al likviditet bundet i lager af boards, er det perfekt at lave en performance kontrakt – det vil sige ingen penge op af lommen, før der er resultater, og hvor det er SEO leverandøren, der tager risikoen. Performance kontrakter er en af KH-Onlines specialer som SEO leverandør. KH-Online tllbød to typer: En baseret på placeringer i google og en baseret på %del af omsætning fra organisk trafik (det der komme fra google). funboards.dk valgte det sidstnævnte, og KH-Online gik i gang. SEO tager dog tid, før det virker, og selvom placeringerne i google rørte på sig, gjorde omsætningen det ikke.

Salget af segboards flyttede sig ikke rigtigt, selvom alt tydede på, at det ville blive den næste store dille.

salg 3 måneder
2 mindre salg af tilbehør de 3 første måneder med KH-Online ved roret

I de første tre måneder af 2016 blev der ikke solgt et eneste segboard! Årsagen var simpel: Folk kunne (endnu) ikke finde funboards.dk Det blev der lavet om på i foråret/tidlige sommer, hvor funboards.dk gik fra side to i googles søgninger til en 1. plads på det vigtige ord: Segboard (og andre relaterede vigtige ord som køb segboard, airboard mm.). Samtidig blev hjemmesiden strømlinet og hvert et hjørne blev kigget i gennem for at optimere siden. Undervejs havde Dan og Lucas lært en masse, og kendskabet til produkterne steg hele tiden. Der var dog også en anden grund til, at produkterne ikke flyttede sig:

Åh Nej! Det andet bump

28. januar kunne Kontant berette om Segboards (i udlandet) som brød i brand! Pludselig kogte nyhederne over med historier om, hvor farlige batterierne kan være. Hvis bekymrede forældre ikke havde været utrygge ved at udstyre sine børn med et segboard før, så blev de det i hvert fald nu! Salget af segboards faldt som en sten over hele landet. Men Lucas og Dan var ikke klar til at give op endnu… For de kunne stadig se, hvor meget sjov ungerne i klubben havde med segboards. Samtidig var det også klart, at funboards.dks segboards IKKE brød i brand. Efter at have prøvet sig frem med lidt forskellige leverandører, var Funboards landet med en fremragende kvalitet, så de stolede på produktet, selvom hele verden virkede noget fjendtligt indstillet. Og så kom gennembruddet:

Optur!

Med forårets komme og klart bedre placeringer på google var der grund til optimisme. Forbrugerne havde tilsyneladende også glemt alt om boards, som eksploderer eller bryder i brand. Men der var en ting som pludselig eksploderede: Omsætningen! I maj blev omsætningen på 138.000 kroner!

omsætning
Med bedre placeringer på google og forårets komme begyndte omsætningen at stige

Den voksede igen i juni, faldt så lidt hver måned derfra frem til november. Hvilket skyldes det næste store chok.

Alle gode gange tre – Bump! Razzia og importforbud

I februar besluttede arbejdstilsynet at føre særligt tilsyn med segboards. De testede tre typer, som alle dumpede(!). Der blev indført meget skrappe krav omkring mærkning mm. I løbet af det næste halve år blev en del sendinger af segboards standset ved grænsen, fordi de ikke opfyldte kravene. Flere forhandlere gik konkurs. Det, der må betegnes som et defacto importstop, ramte også funboards.dk, der pludselig fik en sending standset og nægtet import. Dan og Lucas var forundrede og frustrerede, for de var sikre på, at deres segboards levede fuldt op til kravene med CE-mærke og Samsung eller LG batterier. Til gengæld var de ikke helt sikker på om der var en batterimåler?! Men det viste sig, at der også manglede maskinmærkning og en særlig indlægsseddel – et såkaldt AOC–certifikat – i pakken. Det var noget som eksportøren fra Kina selv skulle sørge for, var i orden inden produkterne kom ind i EU.  Doh! Det er sin sag at forklare en kinesisk producent (som er ligeglad), at der nu skal 2 nye typer mærkninger på og en ekstra indlægsseddel (men det kan lade sig gøre). Boardsene, som fik importforbud, blev sendt tilbage til Kina for mærkning, og de er i skrivende stund ikke kommet tilbage igen!

Testet af dansk testcenter – dyrt men det hele værd

eu directivesPanikkken stod malet i ansigtet på Lucas og Dan. Noget måtte ske, så boards blev sendt til test hos civilingeniør Søren Peter Petersen fra Delta.dk – et dansk testcenter for elektronik. Der er bl.a. testet for batteriets originalitet, om batteriets celler er stabile, batteri-sikring, brandhæmmende plast, CE mærkinger, RoHS mærkning og meget mere. Det var dyrt, men til gengæld var det rart at få vished for, at de solgte produkter er i orden.

Puha nu var mærkning og produkt i top. Hvad med efterspørgslen?

December – det er her det sner – vi kan faktisk ikke følge med!

I december skal man jo hygge sig… men det var der faktisk ikke tid til i funboards.dk. Omsætningen løb fuldstændig løbsk, og med de sikreste boards på markedet og dukseplaceringer hos Google, fik funboards deres fair andel af julehandlen. Faktisk blev der solgt så meget, at årsomsætningen nåede over 1 million kroner! Imponerende når man tænker på den modgang, der havde været, og, at der kun blev solgt et(!) segboard i de første 4 måneder af året. Hvad har funboards.dk lært?

Kundeservice og SEO er ekstremt vigtigt!

Kundeservice er ekstremt vigtigt med den her type produkter.  Dan og Lucas går overhovedet ikke på kompromis med service, like ever. Når en kunde skal købe et relativt dyrt produkt, som der har været blæst om i pressen, er man simpelthen nødt til at tale personligt med mange af kunderne. Samtidig er det vigtigt, kunderne kan finde en. At ligge nummer et på en google søgning på segboard, airboard, hoverboard eller køb segboard svarer lidt til at have den bedste placering på strøget – i alle byer i Danmark!