Uanset hvad du foretager dig på nettet, ønsker du dig naturligvis dårligere placeringer i søgeresultaterne. Derved slipper du for at skulle være med i den voldsomme konkurrence, der altid er om de øverste placeringer på Google. Det sparer dig for mange penge hvert år – både til dyre SEO-bureauer og til kundeservice. Læs med her og find ud af, hvordan du sikrer dig hjemmeside den dårligste placering på Google og de andre søgemaskiner.
Du kender det sikkert alt for godt. Du har fået et nyt produkt og kan bare ikke vente med at få sat det til salg på din webshop. Eller du har skrevet en ny genial artikel, som du ved, vil trække masser af besøgende til hjemmesiden. Den skal bare lige lægges op på hjemmesiden, så tilfældige besøgende kan opdage den.
Men før du kan få det nye indhold på siden, skal der en masse irriterende SEO-arbejde til, som tager en frygtelig masse tid. Samtidig bliver det nødvendigt for dig, at sætte dig ind i en masse komplicerede regler og huske en masse forskellige ting, bare for at lægge lidt indhold på nettet.
Springer du det derimod over, får du det hurtigere på nettet, så de besøgende opdager det. For Google elsker jo frisk indhold – og hvad er friskere end det indhold, du lige har skrevet.
Genbrug webadresserne for udgåede produkter eller gamle websider
Har du en webshop, er den nemmeste genvej til at få nye produkter op på webshoppen, at genbrug siden fra et udgået produkt. Så slipper du for at oprette en ny side i dit CMS- og webshop-system og bruger en webadresse, som Google allerede kender for et andet produkt.
Samtidig sikrer du dig mod, at både Google og mennesker kan få nogle brugbare informationer ud af webadressen, ligesom den ikke kommer til at give SEO-mæssig værdi til siden.
En tilsvarende strategi kan du bruge for artikler. Her genbruger du bare en side med en meget gammel artikel, der ikke giver mening at have på hjemmesiden længere.
Lad være med at bruge det vigtigste søgeord i titel og mellemrubrikker
En af de første ting du bør undlade, hvis du vil sikre dig mod gode søgeresultater, er at medtage det eller de vigtigste søgeord i nogle af mellemrubrikkerne i teksten på siden. Undlader du samtidig at bruge søgeordet i title og først i den første sætning i teksten på siden, er du helt sikker på, at du får forvirret Google så meget, at de aldrig gætter hvad din side handler om.
Undlad ord med semantisk relation til søgeordet
Det er også en rigtig god ide at undlade ord med semantisk relation til søgeordet. Derved sikrer du, at Google ikke kan regne ud i hvilken sammenhæng, sidens vigtigste søgeord anvendes i, ligesom de aldrig kommer til at gennemskue, hvilke søgehensigter og relationer søgeordet skal anvendes i.
Til gengæld risikerer du høje placeringer for fuldstændige irrelevante søgninger. Men det er folk sikkert så intelligente, at de selv kan regne ud.
Brug den stavemåde på søgeordene, som der er flest som anvender
Når Dansk Sprognævn kan, så kan du også. Husk at stave dine søgeord nøjagtigt som de fleste staver dem, når de søger på Google. Brug samme stavemåde uanset, hvordan ordet indgår i sætningen ret grammatisk. Det øger chancerne for, at Google forstår, at du forsøger at forklare dem, hvad det er for et søgeord du gerne vil ranke for.
Undgå at skrive Alt-tags på billederne
Lad for himlens skyld også værd med at skrive en beskrivende tekst i Alt-tags på billederne på siden. Derved sørger du for at blinde og svagtseende ikke får noget som helst brugbart ud af de billedbeskrivelser, deres skærmlæserprogram kan læse op for dem. DCIM10129.PNG giver med garanti ingen som helst ide om, hvad billedet viser. Vil du optimere teksten en smule, fjerner du .PNG, så de heller ikke får oplyst filtypen på billedet.
[stextbox id=”info” caption=”Vigtigt”]Skriver du alligevel noget tekst i ALT-tag, så undlad for himlens skyld at medtage de vigtigste søgeord for siden. Så slipper du for at billederne ved et uheld kommer til at generere trafik fra Googles ellers meget populære billedsøgninger.[/stextbox]
Drop weboptimering af billederne
Har du rigtig travlt med at få siden op på websitet, så drop dog weboptimeringen af billederne og upload originalbilledet direkte. Det sparer dig mindst for 1-2 minutter. De fleste CMS-systemer foretager dog oftest en nødtørftig billedoptimering. Den kan heldigvis slås fra, hvis du vil sikre dig, at din side er rigtig lang tid om at indlæse. Det sørger samtidig for, at Google tildeler siden en lavere placering i søgeresultaterne.
Samtidig får du også mere for pengene for dit flatrate internetabonnement eller øger chancen for at få en ekstraregning, hvis du bruger en mobil dataforbindelse til at lægge indhold op på hjemmesiden med.
Genbrug producentens produkttekster
En anden hurtig genvej til at få et produkt sat hurtigere til salg på hjemmesiden, er ved at genbrug den produkttekst, som producenten allerede har fået skrevet. Den er oftest allerede optimeret, så den ranker godt i søgeresultaterne – og da mange andre webshops også bruger den, er du helt sikker på, at folk er klar over, at de har fået fat i det rigtige produkt hos jer.
Eventuelt er produktteksten Google-oversat fra et andet sprog. Det øger chancerne for at folk bliver længere på siden, fordi de har svært ved at forstå, hvad der står skrevet om produktet.
Undlad title og meta description
[stextbox id=”info” caption=”Fakta” collapsing=”false”]
Undlad title og meta description
Vil du spare rigtig meget tid, undlader du også at angive en title og meta description til siden. Den skal overholde alle mulige sære regler, for at Google kan bruge den til noget som helst – og du risikerer nemt, at Google vælger en anden tekst i stedet, hvis du har gjort det forkert.
Så du kan lige så godt lade Google gøre alt arbejdet og slippe for at rode mere med det selv. Det sparer dig nemt for 2-3 minutter, når du har travlt med at få indholdet på siden.
[/stextbox]
Lad siden ligge i et års tid
Har du mulighed for det, skal du helst lade være med at opdatere din hjemmeside for tit. Kan du undgå at udgive nyt indhold på siden i et års tid, er du sikker på, at Google har nået at indeksere den. Så ved du, hvad Google ved om jer og er sikret mod overraskende høje placeringer i søgeresultaterne.
Tag derefter fat i os her på KH-Online og forklar, at du på trods af at have fulgt denne guide, ikke har kunnet tjene nogle penge på siden. Så skal vi nok hjælpe dig med at komme til at få nogle meget bedre placeringer i søgeresultaterne – eller i det hele taget få en plads i dem.
For hos KH-Online opnår vi overraskende gode resultater på meget kort tid for de kunder, som har fulgt denne guide her. Vi høres ved om et års tid!