Sådan får du flere tilmeldinger til dit nyhedsbrev

flere tilmeldinger til nyhedsbrev

I dag er det vanskeligere end nogensinde at få folk til at tilmelde sig dit nyhedsbrev. For de fleste har haft alt for dårlige oplevelser med det og hvorfor dog gå tilbage til en fuser? Så skal du skille dig ud fra mængden, handler det om at fremhæve, hvad det er de får i nyhedsbrevene og hvad de kan bruge indholdet til i deres hverdag. Allerede der signalerer du, at dit nyhedsbrev er andet end de sædvanlige ”gode tilbud”.

Vi kender det jo egentlig godt fra os selv. For vi er jo heller ikke selv alt for meget for at tilmelde os endnu et nyhedsbrev – uanset hvad katten det pågældende websted nu lokker os med. For alt for tit har vi oplevet, at det der står i nyhedsbrevene, oftest er meget aggressive salgstaler for det pågældende firma – eller også hører man kun fra dem, når de har nogle gode tilbud, som du måske egentlig ikke en gang er interesserede i. Så hvorfor skulle det dog være så meget anderledes for dem, du vil have til at tilmelde sig dit nyhedsbrev?

Giv dem en bedre oplevelse fra starten

Hovedparten af de nyhedsbreve du kan abonnere på, giver dig aldrig andet end rabatter og knaldtilbud – og det lægges der ikke skjul på, når du læser tilmeldingsformularen. Måske lokker de med en gratis e-bog, som du alligevel aldrig få læst eller 10 % rabat på et eller andet produkt eller alle varer i butikken. Det giver kort sagt ikke det store incitament til at tilmelde sig.

Samtidig er det også de færreste nyhedsbreve, hvor du oplever, at andet end velkomstmeddelelsen er del i en forudprogrammeret række af nyhedsbreve, der følger op på din interesse for det firma eller det emne, du har tilmeldt dig et nyhedbrev om. Nyhedsbreve er tydeligvis noget, man bruger, når der skal gøres en ekstra salgsindsats eller man har nogle varer, der kan sælges på tilbud – der er ingen dybere strategi bag.

Men hvis du i stedet giver dig tid til at få skrevet en ordentlig række nyhedsbreve, der udsendes til alle nye abonnenter på din mailingliste i en fast rækkefølge med et autoresponder, vil du have mulighed for at give folk en meget bedre oplevelse allerede i tilmeldingsformularen. For du ved hvad alle nyhedsbrevene i den planlagte serie indeholder, og kan bruge det som lokkemad til at få folk til at tilmelde sig – og du kan altid toppe den automatiske, forudprogrammerede række af nyhedsbreve op med gode tilbud, når du har nogen.

Skriv en fængende tilmeldingsformular

Så har du en række mails liggende klar i din autoresponder og et klart mål med hver enkelt mail, kan du bruge en beskrivelse af indholdet fra hver af disse mails allerede i tilmeldingsformularen som en argumentation for at tilmelde sig dit nyhedsbrev. Med det rigtige indhold behøver du ikke en gang lokke med en gratis e-bog – og har du alligevel en, skal du også huske at faldbyde det indhold, der er i bogen, når du udvikler din tilmeldingsformular.

Overskriften skal få dem til at stoppe op

Men hvordan bygger du en god tilmeldingsformular, der giver flere og mere velkvalificerede tilmeldinger? Nå ja, vi har jo slet ikke fået snakket om problematikken omkring, hvordan du får de rigtige mennesker til at tilmelde sig dit nyhedsbrev. Den må vi tage en anden gang.

Først og fremmest skal tilmeldingsformularen have en fængende overskrift, der får den besøgende til at stoppe op og læse mere om, hvad dit nyhedsbrev går ud på. Undgå at bruge fraser som ”Tilmeld dig” eller ”nyhedsbrev” i overskriften. Overskriften skal kort sagt give den besøgende en grund til, at de skal beskæftige sig med det, der står i resten tilmeldingsformularen.

Hvad har du til dem?

Dernæst beskriver du, hvad det er for indhold, de kan forvente sig i nyhedsbrevet. Hvad er det, du har til dem – og her er det jo godt, at du allerede har skrevet de første 5-10 nyhedsbreve i serien, så du ved, hvad du kan love folk. List det op i en punktopstilling, så det er nemt at få overblik. Ikke mere end højest de 3-5 vigtigste punkter. For hele tilmeldingsformularen må helst ikke fylde for meget.

Hvad giver det dem?

Derefter fortæller du, hvad de besøgende får ud af at tilmelde sig nyhedsbrevet. Hvad er det for problemer, du giver en løsning på, hvordan kan indholdet ændre deres hverdag? Kort sagt: What’s in it for them! Igen bør du bruge en punktopstilling på 3-4 punkter, hvis det ikke kan siges i en enkelt, kort og meget klar sætning.

Hvorfor skal de lytte på dig?

Brug også lidt plads på at fortælle, hvem du er og hvilken viden du har om det pågældende emne. Det skal skabe den fornødne autoritet omkring dig eller det firma, der står som afsender, så læseren bliver overbevist om, at du/I er værd at lytte på. Den bedste vinkel du kan give, er, at du har været i deres situation før, men er kommet videre – og nu skal du fortælle dem, hvordan de også kommer det.

Call-to-action

Dernæst kommer dit call-to-action. Det er en kort sætning, der skal få folk til at foretage den handling, du ønsker dig – nemlig at de tilmelder sig. Det er den sætning, der skal sætte det hele på plads oppe i hovedet på den besøgende og overbevise dem om, at det her er lige, hvad de har brug for.

Det er vigtigt, at sætningen er kort og at den forbinder indholdet med fordelene og byder op til, at folk går ned og udfylder formularen og klikker på tilmeldingsknappen. Det kunne f.eks. være så simpelt som ”Tilmeld dig i dag og slip for [X] allerede i morgen”, hvor X så er det problem eller den udfordring, den besøgende får løst, eller bliver bedre til ved at læse nyhedsbrevet.

Tilmeldingsformularen skal være så simpel som muligt

Lige efter dit call-to-action sætter du så selve tilmeldingsformularen ind. Bed om folks fornavn og e-mailadresse eller skær helt ind til benet og bed kun om deres mail-adresse. Har du alligevel ikke tænkt dig at personificere dine nyhedsbreve, så drop at få navnet at vide. For jo færre ting folk skal udfylde, jo nemmere er det at få dem til at tilmelde sig.

Opsætning og grafik skal lede folk frem i bussen

Når du både skal have plads til at beskrive indhold, fordele og hvem du er, bliver tilmeldingsformularen naturligvis lidt større end de nyhedsbrevstilmeldinger, du oftest ser.

Derfor er det vigtigt, at du bruger en tekst og en opsætning af tilmeldingsformularen, der hele tiden leder folk frem til tilmeldingsknappen og det eller de felter, der skal udfyldes. Brug pile der peger på tilmeldingsformularen eller sørg for, at eventuelle personer kigger eller linjeføringen i formularens billeder peger i retning af selve tilmeldingsformularen.

Et gammelt trick der stadig virker, er at sætte selve formularfelterne og knappen nederst til højre. Det virker mest naturlig på de fleste, da selve formularen så er det, der afslutter den boks eller side, formularen er i. Sørg også for at folk ikke behøver at scrolle for at få øje på formularen.

Ordentligt indhold giver flere tilmeldinger til dit nyhedsbrev

Ved folk, hvad de går ind til, når de tilmelder sig dit nyhedsbrev, øger du chancerne for, at de tilmelder sig. Men det kræver, at du har andet end gode tilbud til dem – at du har opbygget en autoresponder med planlagte nyhedsbreve, der fastholder og trækker den enkelte abonnent tættere og tættere på dig, dit firma eller hvad, du nu har et nyhedsbrev om.

Hvordan du bygger sådan en serie af nyhedsbreve, vender vi tilbage til en anden gang – og hvis du skulle have hjælp til det, så tøv ikke med at kontakte os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *