Hvilket webshop-system skal du vælge?

Er du ny inden for e-commerce, og søger du viden og inspiration til, hvordan du får succes som e-købmand? Her i indlægget kommer vi ind på, hvilke valg og tilvalg du kan gøre for at optimere dine muligheder for at få succes med din webshop. Vi ser derfor på forskellige webshop-systemer og deres egenskaber, så du forhåbentligt er bedre udstyret til at kunne vælge platform, når du har læst dette indlæg. Det er en større jungle derude, og der er rigtig mange faldgruber, du helst vil undgå. Lad os kaste os ud i det, så du kan komme videre med at udvikle din forretning.

Valg af den rigtige webshop-platform

Når du skal vælge, hvilken webshopudbyder du ønsker at benytte, er der en række ting, du skal gøre op med dig selv. Er du selv i stand til at lave noget på den? Eller skal du have en køreklar løsning, der er nem og brugervenlig? Der findes vitterligt rigtig mange gode systemer, og nogle af dem bliver mere og mere brugervenlige, mens andre bliver mere komplicerede og tekniske. Det er her, du skal gøre op med dig selv, hvilken målgruppe du befinder dig. Vi antager, at du søger et let system, der er lige til at gå til. Da du ikke er teknisk kyndig, kan du med fordel se efter et system, hvor startbarrieren er lav, så du kan bruge tid på at udvikle og sælge. I vores optik er der lige nu flere prominente spillere, der gør det særligt godt. Dem ser vi nærmere på herunder, hvor du kan stifte bekendtskab med de overordnede kvalitetstræk og faldgruber ved hver af dem. Vi har valgt tre webshops, som repræsenterer vidt forskellige ting inden for e-commerce.

Shopify – nemt og relativt billigt

Shopify er måske ét af de største shopsystemer lige nu, som henvender sig til dig, der ikke gider at bruge tid på teknik, men hellere vil udnytte tiden på branding og salg. Du kan hurtigt bygge din egen shop med alt, hvad du skal bruge, da du ganske enkelt bare vælger et design. Her kan du selv lægge tekster på samt billeder og dine produkter. Det bliver faktisk ikke meget lettere, hvilket tydeligvis også er Shopifys hensigt. Nemlig at hjælpe folk med en brugervenlig webshop, der stort set kan det hele selv. Du skal slet ikke kunne kode eller andet teknisk, men du skal naturligvis udstyre den med en betalingsløsning, så dine kunder kan betale for dine varer. Shopify er et transaktionsbaseret system, der starter fra 29 dollars per måned for en såkaldt Basic Shopify. Det betyder, at du reelt ikke selv ejer shoppen, men lejer dig ind på deres platform. Og med denne version betaler du 2% af hver ordre til Shopify. Der er support 24/7, men det foregår på engelsk. Det er ikke et CMS, som du måske kender det fra WordPress. Så du har ikke mulighed for at selv at tilføje en masse elementer. Det er et lukket system, hvor du har de remedier til rådighed, som Shopify har udviklet.

Woocommerce – gratis open source

Er du på udkig efter et billigt open source system, er Woocommerce et plugin til det velkendte CMS, WordPress. Faktisk er det helt gratis at komme i gang med, men ønsker du at integrere betalingsløsninger, koster det naturligvis for disse ydelser, hvilke du afregner med den eksterne udbyder. Grunden til at vi har taget Woocommerce med, skyldes, at det er et af de mest anvendte systemer på markedet lige nu. Det er som sagt gratis, og har du allerede en hjemmeside i WordPress, er det bare om at installere et Woocommerce plugin. Det er dog ikke så brugervenligt som Shopify, men det giver langt flere mulighed for at selv at kunne bygge på med tiden, hvis du får vokseværk og har lyst til at finde en udvikler, der kan hjælpe dig med alt fra design til funktionalitet. Det er et gennemtestet system, som bruges af rigtig mange – og der findes masser af communities, hvor du kan få hjælp til opsætning mv. Det skal dog tilføjes, at Woocommerce ikke er særligt velegnet til en shop, der har mange produkter. Her er det ganske enkelt for simpelt, hvad angår produktvarianter. Det kræver dog, at du gider at bruge tid på at sætte dig ind i oprettelse af produkter, da det kan virke svært, hvis du ikke har erfaring med WordPress.

DanDomain – du kan få hjælp til alt

DanDomain er også et ganske udbredt shopsystem – dog primært på det danske marked. Det er relativt nemt at komme i gang med, og der er mange muligheder, da du kan få hjælp af diverse udviklere. Ønsker du helt selv at sidde med det, kræver det, at du bruger lidt tid på at sætte dig ind i, hvordan du navigerer rundt backend. Når først du har fundet dig godt til rette, er det let at tilføje tekster, billeder og produkter. Det bedste ved det er nok, at du altid kan få hjælp til alt, hvad du har brug for – uden at det koster dig en krone. Det er ikke det billigste system på markedet, da du ligesom med alle andre systemer har brug for et betalingssystem og en indløsningsaftale. Du kan tilkøbe apps i takt med, at du vil have flere funktioner, og du kan vælge mellem en håndfuld designs, der løbende kan justeres. Det er klart en fordel, hvis du er en smule teknisk kyndig og tålmodig, hvis du vælger en DanDomain webshop.

Hvad er dit behov?

I bund og grund handler det om at identificere dine behov og vælge et system, der lever op til dine forventninger i forhold til, hvad det skal kunne. Kan du nemt lægge produkter og billeder op? Er det en drag n’ drop løsning? Eller er du ude i, at du gerne vil kunne kode noget selv, så du får det præcis, som du ønsker det? Gør op med dig selv, hvad du vil have, før du søger efter et webshopsystem – det er du bedst tjent med. Vil du blive klogere på alt det omkringliggende fra forretningsplan til lager, indkøb og søgemaskineoptimeringfinder du her tips og rådgivning om, hvordan du kommer godt i gang med din webshop.

Andre webshop-systemer

Skal vi nævne nogle andre store systemer, kan vi her namedroppe Joomla, Magento, Shoporama og Prestashop. Grunden til at vi har taget udgangspunkt i de tre ovenstående, er, at de repræsenterer det mest brugervenlige, det gratis og det, hvor du kan få hjælp til det hele, hvis du ikke selv har tid, lyst eller kompetencerne. Der er helt klart delte meninger om, hvilket system der er bedst, men det tager naturligvis afsæt i forskelligartede færdigheder og stadier i ens forretningsliv. Som kommende eller nystartet webshop er du sikkert på udkig efter en shop, der er nem at komme i gang med. For dig handler det om det nødvendige onde – du vil bare gerne i gang med sælge en masse produkter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *