Google Pinguin bliver en del af Googles kernealgoritme

Pingvinen er løs

De  har talt om det siden 2013 og det har for alvor spøgt siden årsskiftet. Men nu er det et faktum! I løbet af efteråret slippes pingvinen løs og bliver en fast del af de cirka 200 ranking-faktorer, som Google vurderer hver enkelt hjemmeside i søgeresultaterne på ved hver eneste søgning. Hvad betyder det for din hjemmeside?

Egentligt er det ret imponerende! Ved hver eneste søgning gennemgår og vurderer Google milliarder af hjemmesider for omkring 200 forskellige faktorer, for at finde ud af hvilke hjemmesider der skal ranke for det, du netop har søgt på. Samtidig afholder de også lige en online auktion, der afgør hvilke AdWords-annoncer, der skal vises for netop din søgning. Og nu kommer det imponerende så: Det hele foregår på under et halvt sekund!

Nogle af de 200 ranking-faktorer kræver tilmed afviklingen af ret komplekse algoritmer, der alle har dyrenavne. De er frygtede af de fleste hjemmesideejere og det mest frygtede dyr hidtil har været pingvinen, fordi den blev kørt, hver gang Google opdaterede algoritmen.

Et stædigt bæst

I tidligere versioner straffede pingvinen hele websites for at have tyndt indhold, betalte udgående links og indgående links fra splogs- og andre dubiøse hjemmesider, bare der var en enkel side, der havde dubiøse links. Så havde din hjemmeside først fået en straf af pingvinen, kunne der gå fra måneder og op til flere år, før hjemmesiden slap af med straffen. For Pinguin-algoritmen blev ikke opdateret særligt tit.

For de hjemmesideejere der først var blevet ramt af pingvinen, betød det i værste fald, at de mistede en stor del af deres indtægt eller var nødt til at starte helt forfra. Det endskønt de havde fået luget ud i det indhold og disavowet de links, der var årsag til straffen.

Nu bliver Penguin beregnet for hver eneste søgning

Siden 2013 hvor en stor Pinguin-opdatering slog hårdt ned på en række sites, der ikke helt havde fortjent det, har der været rygter fremme om, at Pinguin blev en fast del af de algoritmer, der blev kørt for hver eneste søgning.

I starten af i år kom der så nyt liv i rygterne og i sidste uge kunne man så endelige læse på Googles webmaster-blog, at Pengiun nu blev en fast del af kernealgoritmen.

Det er godt nyt for alle jer, der bliver ramt af pingvinen i fremtiden. For nu kan I hurtigere slippe af med straffen. Faktisk forsvinder den, lige så snart Google opdager, at I har fjernet de elementer på siden, der udløste straffen. Det er jo godt nyt.

Vær mere kritisk over for de enkelte sider på din hjemmeside

Men da Pinguin nu er en del af kernealgoritmen, betyder det, at alle dine sider på hjemmesiden bliver vurderet efterhånden, som de bliver vurderet i forbindelse med en søgning. Over tid kommer Google altså til at gennemgå hele siden med en tættekam.

Det betyder, at du skal til at være endnu mere fokuseret på, hvordan hver enkelt side ser ud set med pingvinens øjne. Er der betalte link på siden, skal du huske at skilte med det, er der links til siden fra spammy websites, skal de disavowes og anser Google indholdet for at være for tyndt eller uden reel værdi for den besøgende, skal der udvikles ordentligt indhold – eller også skal siden slettes eller redirectes til en side, der giver mere mening.

Det gode ved det er, at Google ikke længere straffer hele din hjemmeside for dårlige link til nogle få af siderne. Penguin-straf tildeles fremover udelukkende til den enkelte side, hvorfor det er på sideniveau at slaget fremover skal slås. Men igen skal du huske på, at Google ser holistisk på den hjemmeside, når den bliver bedømt, så det skulle undre os meget, hvis ikke for mange dårlige links til mange af siderne, på en eller anden måde stadig har en negativ indflydelse på Googles syn på hele websitet. Det spørgsmål kan vi først svare på, når vi ser effekten af Penguin 4.0, når den bliver indført hen over oktober måned i år.

Så måske var det på tide, at få gennemgået alle siderne på din hjemmeside, for at sikre dig, at de hver for sig har så høj troværdighed hos Google som muligt. Husk også det teknisk tynde indhold, der f.eks. opstår på kategorisider på både blogs og webshops, hvis I ikke sørger for en beskrivende tekst om kategorien på siden.

Læs også: Hvad er SEO?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *