Prestashop vs. Magento

prestashop vs magento

PrestaShop vs. Magento – De to systemer til webshops, PrestaShop og Magento, udmærker sig på hver sin måde. Hvilken du skal vælge til din webshop, kan derfor være lidt svært at gennemskue. Her kan du læse om, hvordan de to adskiller sig fra hinanden, og hvilke kvaliteter de har.

Når du skal starte en webshop op, er det vigtigt, at du sørger for at vælge den rigtige platform til det. Det er med til at gøre, at du får mulighed for at få den webshop, som du ønsker. Mange små virksomheder overlever desværre ikke. Det kan skyldes mange detaljer, men hvis din webshop er langsom, gør det svært for dine kunder at finde de varer, de leder efter, eller den ikke ligger så højt i søgningerne, vil det være svært for dig at skabe en virksomhed med succes.

Nogle af de mest populære platforme på markedet er veteranen Magento og den lidt nyere PrestaShop. De er begge gratis at bruge, men henvender sig til lidt forskellige målgrupper. Når vi siger PrestaShop vs Magento, så er det ikke et spørgsmål om rigtig og forkert, men om det rette valg for din webshop!

Fordele ved Magento

Magento kom oprindeligt på markedet i 2008 og er en af de ældste spillere på markedet. Noget af det vigtigste ved platformen er, at det er meget nemt at søgemaskineoptimere med platformen. Det er et meget vigtigt element i forhold til, at din webshop kommer til at overleve.

Platformen hjælper dig for eksempel til at opdage duplikeret tekst på tværs af produktkategorier og sprog. Google slår meget hårdt ned på ens indhold – også selvom det er dig selv, der har skrevet det.

Google slår meget hårdt ned på ens indhold – også selvom det er dig selv, der har skrevet det. Derudover er det på Magento også nemt for dig at skrive metabeskrivelser og alt-tekster til billeder. Det sikrer, at søgemaskinerne kan hjælpe dine kunder til at finde det rette produkt ud fra den beskrivelse, der er i en søgning, og hvilke billeder der er blevet brugt.

Et andet meget vigtigt element i forhold til Magento er, at det er nemt for dig at skalere din webshop, når din virksomhed vokser. Den brugervenlige administration gør også, at det er nemt for dig at tilføje, slette og ændre produkter.

Forskellige temaer og muligheder for at personliggøre webshoppen

Magento har virkelig mange temaer, hvilket er med til at gøre, at du virkelig kan gøre den personlig og få den til at passe til din virksomhed. Personaliseringen kan også være en hjælp for dine kunder, når de kan oprette profiler på webshoppen. Der kan de følge deres køb og nemmere komme i kontakt med din kundeservice. Derudover kan dine kunder også sammenligne, filtrere og bedømme produkterne.

Henvender du dig til flere forskellige målgrupper, er Magento også et godt system for dig at bruge. Du kan for eksempel have to forskellige webshops, der henvender sig til for eksempel både B2B og B2C, men styre dem fra det samme kontrolpanel.

Det er meget vigtigt, at din webshop er hurtig – ellers vil du miste kunder, fordi de ikke har tålmodighed med den. Med Magento kommer din webshop til at fungere hurtigt og effektivt, så den hurtigt kan indlæse billeder og tekst.

 • Forskellige betalingsmuligheder
 • Oprette ønskelister
 • Tilføje et eller flere billeder til produkterne
 • God mulighed for at oprette rabatter, tilbud og rabatkoder
 • Have webshops på forskellige sprog og forskellige møntenheder

Fordele ved PrestaShop

PrestaShop er meget nemt at gå til, når du skal oprette din webshop. Du behøver ikke at kende til programmering og kodning, fordi der er masser af gratis temaer, som du kan bruge. Det er opbygget i moduler, der gør det nemt for dig at skalere din webshop, når din virksomhed vokser.

Hvis du har brug for nogle specialiserede moduler, bør du altid få en kompetent programmør til at skabe dem for dig. Du kan finde mange billige produkter via nettet, men de gør ofte din webshop langsommere – og det ønsker du ikke.

Er din webshop for langsom, mister dine kunder tålmodigheden med den. Læs mere her om at hyre en programmør her fra Websitesupport.dk (Søren fra Websitesupport.dk har hjulpet os flere gange med PrestaShop).

Magento er gratis at bruge, men der skal du tilkøbe blandt andet regnskabsprogram, afsendelsesmulighed og et pacsoft modul. Det er derfor vores erfaring at det er noget billigere at bruge PrestaShop end Magento.

 • Kundeservice på engelsk og fransk
 • Findes på 40 sprog
 • Stiller ikke så store krav til dit system
 • 50.000 medlemmer og 33.000 webshops gør, at det er nemt at få hjælp på nettet

Hvilket system skal jeg så bruge?

Der er ikke noget rigtig eller forkert valg i forhold til, hvilken platform du vælger. Overordnet kommer valget an på størrelsen på din virksomhed og de ressourcer, du har til rådighed. PrestaShop egner sig bedst til små og middelstore virksomheder, hvor du sidder med meget af arbejdet selv og kun i særlige tilfælde vælger at hyre en programmør.

Magento henvender sig derimod mere til mellemstore og store virksomheder, da de kræver, at du har dit eget hjemmesideteam, der kan sidde med webshoppen og blive ved med at udvikle den.

Fordele ved PrestaShop i forhold til Magento

Der er en række fordele ved at vælge PrestaShop frem for Magento.

 • Det er nemmere for dig at personalisere din indkøbsvogn med PrestaShop. Det er altid flot og ser mest professionelt ud, at din webshop er så personlig som muligt, og at dine kunder har så mange muligheder som muligt, når de bruger den.
 • PrestaShop har langt flere plugins og extensions end Magento. PrestaShop har 25.000 plugins og extensions, mens Magento har 1.500.
 • Vedligeholdelsesomkostningerne ved PrestaShop er langt lavere end ved Magento. De er omkring halvdelen. Det er også med til at gøre dem oplagte for en mindre virksomhed, der ikke har så mange penge. Når du tjener flere penge, kan den ekstra kontrol, som Magento giver dig, dog også være værd for dig at overveje.
 • PrestaShop er langt nemmere for dig at installere end Magento. Der er mange webhoteller, der har one click installation af Prestashop, hvilket er med til at gøre det virkelig nemt for dig at komme i gang.
 • Det er nemmere for dine kunder at søge i PrestaShop og finde frem til de produkter, som de skal bruge.

Fordele ved Magento i forhold til PrestaShop

Magento har selvfølgelig også nogle fordele, som PrestaShop ikke har.

 • Du får en langt højere grad af egen kontrol med din webshop, når du bruger Magento frem for PrestaShop. Det betyder, at du i langt højere grad kan styre, hvordan den skal se ud.
 • Magento findes i langt flere versioner. Der findes 15 versioner af Magento, mens PrestaShop kun findes i 7 versioner.
 • Magento har et langt større supportteam end PrestaShop. Hos PrestaShop har kun en chat, hvor du kan henvende dig, mens Magento har et stort teknisk team og mange udviklere, der kan hjælpe dig.
 • Du har mange flere muligheder i forhold til at søgemaskineoptimere din webshop med Magento i forhold til PrestaShop.
 • Magento har langt flere temaer og funktioner.

Læs også guiden her til Wix vs WordPress

Spørgsmål til PrestaShop vs Magento

Er der specifikke problematikker ved PrestaShop eller Magento, som du gerne vil have belyst, så skriv det endelig nedenfor!