Sådan laver du din første hjemmeside med WordPress

wordpress

Har du altid godt kunne tænke dig at lave dine egen hjemmeside? Så har du nu chancen, og det er faktisk super let takket være hjemmesidesystemet WordPress.

Tak til Thomas Skov Iversen fra NemProgrammering.dk, og der blandt andet står bag WordPress Manualen. Det er ham der står bag denne artikel!

Hvad er WordPress?

WordPress er et system, som du kan bygge en hjemmeside med. WordPress installeres på dit webhotel, og derefter kan du via din browser gå ind på WordPress og opsætte din hjemmeside.

WordPress er lidt lige som at bygge med legoklodser. Du starter ud med en bund, i WordPress kaldet et tema. Herfra kan du bygge forskellige funktioner og sider på din bund. Når vi taler Lego er det klodser du bygger på din bund, men i WordPress kalder vi områder og indhold på din hjemmeside for ”Widgets”, ”Indlæg” og ”sider”.

Med WordPress kan du lave både en blog, en standard hjemmeside, et forum eller en webshop. Det er kun fantasien der sætter grænser med WordPress, og derfor er WordPress også verdens mest udbredte hjemmesidesystem.

WordPress er i sig selv gratis. Udbygninger, kaldet ”plugins” i WordPress, er også typisk gratis, men vil du have nogle af de lidt mere avancerede og større plugins, så skal du typisk betale lidt for dem.

Men hvordan kommer du så i gang med WordPress? Lad os tage et kig på de grundlæggende trin.

1. Webhotel og domæne

Inden du kan lave din første hjemmeside, skal du have et domæne og et webhotel. De to ting går hånd i hånd, og man køber dem derfor typisk sammen. Der findes rigtig mange webhotel- og domæneudbydere, så kig dig omkring og find den udbyder du synes bedst om.

Når du har fået købt webhotel og domæne, skal du have installeret WordPress. Dette gøres typisk via en 1-kliks installation, som næsten alle webhotel-udbydere har til rådighed. Spørg evt. din udbyder, hvis du ikke kan se en 1-kliks installation til WordPress.

Med 1-kliks installationen installerer du faktisk WordPress med et enkelt klik, og derefter er du klar til at begynde at arbejde på din hjemmeside.

2. Valg af tema

Tidligere omtalte vi et tema som værende pladen du bygger hjemmesiden på. Et tema er din hjemmesides grundlæggende udseende, og når du har valgt dette, kan du begynde at oprette sider og evt. lave tilpasninger til temaet.

Start derfor altid med at finde et tema du synes om. Prøv at google efter ”WordPress themes” – det findes mange tusinde temaer, så mon ikke der også er et, som du kan bruge. Mange temaer er gratis, men vil du have lidt mere funktionalitet og et mere unikt design, så kan du også købe et såkaldt ”premium tema”.

Når du har valgt dit tema, skal du i gang med at tilpasse det og oprette indhold

3. Opret indhold og lav tilpasninger

Når du har valgt dit tema, så skal du i gang med at oprette sider, indlæg, widgets og menuer. Dette er super nemt så snart du er i gang, og meget af det giver egentlig sig selv. Det kan dog være dejligt at have en vejledning at støtte sig til i starten, og derfor kan vi anbefale, at du tager et kig på WordPress Manualen, som guider dig frem til en den færdige hjemmeside. Manualen gennemgår alle vigtige emner i WordPress via tegninger, screenshots og pædagogiske forklaringer, således at du på kort tid vil blive fortrolig med systemet.

SEO i WordPress

SEO står for Search Engine Optimization, og det handler i al sin enkelthed om at få sin side vist i toppe af Google på de søgeord, der er vigtige for ens side.

I WordPress findes der et plugin kaldet ”Yoast SEO”, som vil hjælpe dig med at optimere din WordPress side. Det kan dog anbefales at sætte sig grundigt ind i SEO inden man begynder at optimere sin side. Her kan man eksempelvis med fordel tage et online SEO kursus, som også viser specifikt, hvordan du arbejder med SEO i WordPress.

Vi håber, at du med denne artikel har fået en fornemmelse af, hvad WordPress er for noget og måske endda kommet i gang med din første hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *