Udemy vs GoLearn vs Lynda

udemy vs golearn vs lynda

Udemy, GoLearn, Lynda… Fælles for alle disse navne er, at det er hjemmesider, hvor du kan finde kurser, som du kan tage med  og høre alle steder på hvilket som helst tidspunkt!

Uanset om du er studerende, ansat, virksomhedsleder eller arbejder med online medier i fritiden, så kan du her opgradere din viden og evner til at agere indenfor så forskellige områder som SEO, YouTube, tekstforfatning, Pinterest, Facebook, programmering og mange flere emner. Der er stor forskel på priserne, emnerne og faktisk også kvaliteten.

Vælg ikke din kursusportal før du har læst det her

Det er ikke for sjov når du vælger din kursusportal. Der er stor forskel på hvor meget du får ud af de forskellige portaler, og det kan være meget forskelligt om du får mest ud af GoLearn, Udemy eller Lynda.com.

GoLearn – Kvalitetskurser på dansk

Hvis du er til kvalitetskurser om online marketing, og du gerne vil have det på dansk! Så er der kun et svar og det er GoLearn. Det er faktisk ret vildt, at der findes sådan et koncept på dansk. Hvad der er endnu mere utroligt er, at GoLearn har samlet en del af de danske profiler indenfor online marketing til at forklare om alle de vigtigste perspektiver ved online marketing.

golearn

Foredrag og kurser varer mellem 40 minutter til 7 timer med et gennemsnit på 2 til 3 timer.

Du kan finde foredrag med blandt andet Andrew Lolk, Benny Grandahl, Michael Aagaard, Camilla Rysgaard, Thomas Rosenstand, Halfdan Timm, Anton Hoelstad, Jannie Ilum Gade og Sanne Dollerup!

Pris fra 299,- per måned

Pros ved GoLearn

 • Højt niveau i stort set alle kurser
 • Dansk – undervurder ikke denne faktor
 • Kurser afsluttes med certificering til brug på linkedin mv
 • Tilhørende community med webinars
 • Nemt at gå til

Cons ved GoLearn

 • Stadig ikke supermange kurser (men der er en del på vej)
 • Mangler 2 ud af 3 kompetencer fra KH-Online repræsenteret i deres kurser

Overordnet: GoLearn er et oplagt valg for dig, der vil sætte dig rigtig godt ind i forskellige online marketing discipliner. GoLearn er et must i en hvilken som helst dansk virksomhed, der arbejder med online marketing, og som hyppigt ansætter nye medarbejdere.

Jeg spurgte Tue Lindblad en af GoLearns grundlæggere om hvad GoLearn er, hvordan det adskiller sig fra de internationale kursus sider, som nedenstående Udemy. Sidst spurgte jeg ham om hvilke målgrupper, som GoLearn er relevant for. Det kan du se i videoen nedenfor!

(Undskylder baggrundsstøjen – en af de første video-interviews jeg selv har lavet – kunne være afværget ved en ordentlig mikrofon)

Udemy – Sygt mange kurser

udemyEr du typen der elsker at shoppe rundt efter viden, og er du på et niveau, hvor du kan skelne, hvilke kurser der er gode og hvilke, der er mindre gode, så er Udemy et rigtig godt valg. Der er over 55.000 kurser online på Udemy, og du kan finde kurser på en del andre af de store sprog ud over engelsk.

Notable figurer med kurser hos Udemy: Seth Godin

Kurser varer mellem 30 minutter til 12 timer.

Priser fra 9,99 euro per kursus eller fra 240 dollar per år per bruger ved et team på minimum 5.

Pros ved Udemy

 • Kurser indenfor stort set alle nicher om online marketing
 • Kurser på flere sprog – Udover engelsk også fransk, tysk og andre store sprog (dog ikke dansk)
 • Kurser med Seth Godin

Cons ved Udemy

 • Meget svingende kvalitet på kurserne.
 • Ved køb af flere individuelle kurser kan prisen hurtig stige markant

Læs mere på Udemys egen hjemmeside her (Affiliate link)

Lynda / LinkedIn Learning – En elefant re-invented

lyndaLynda.com blev skabt i 1995, og det er en af de ældste kursusplatforme. I 2015 blev Lynda købt af LinkedIn. I 2018 blev Lynda rebranded som LinkedIn Learning. Lynda har over 10.000 kurser, og de er særligt stærke på de kreative kurser, hvor der fokus på at udvikle dine evner indenfor billed- og videoredigering.

Pris 199,- per måned

Pros ved Lynda

 • Gode kurser indenfor designmarketing særlig foto og videomarketing
 • Rigtig mange kurser
 • Certificeringer der kan bruges på LinkedIn

Cons ved Lynda

 • Streaming kan være noget sløv
 • Kan til tider være noget kedelige kurser

Overordnet: Vælg Lynda hvis du skal lære noget om foto og videoredigering. Her er de klart overlegne.

Opsummering

Hvis jeg skulle bruge en af de her kursus-platforme, så skulle det være for at opgradere vores medarbejderes viden på en nem og professionel måde. Videre så skulle det være, hvis jeg selv skulle lære noget om områder jeg ikke selv perfektionerer.

Lynda’s fokus på foto og videoredigering er for langt vores fokus, så den ville vi naturligvis fravælge. For virksomheder hvor videoer og foto er det bærende element bør rationalet være det modsatte, og netop grunden til at tilvælge Lynda.

Marketingvirksomhedens valg: Udemy vs GoLearn

Hvis det er til en generel styrkning af mine ansatte på nøglekompetencer som evnerne til at forstå og håndtere SEO, Facebook, LinkedIn, Email-marketing, konverteringsoptimering og lignende, så vil mit valg klart være GoLearn. Det vil det af 3 grunde: 1) Det er solide og kvalitetssikrede kurser, 2) Medarbejderen kan selvstændigt udvælge kurser og opgradere sin viden og kompetenceniveau i virksomheden og 3) det er på dansk – det gør bare at forståelsen er den tand bedre.

Hvornår ville jeg så vælge Udemy? Fra tid til anden finder jeg meget specifikke problemstillinger, som ikke kan finde gode svar på, hverken på GoLearn eller YouTube. Her kan jeg finde på at bruge Udemy. Jeg vil imidlertid altid skulle sikre mig at kurserne var af ordentlig kvalitet inden jeg videregiver dem til en ny ansat. Det kræver en vis erfaring at kunne sortere skidtet væk. Det er nok bare at kigge på kursernes ratings. Jeg har allerede set et par kurser med topkarakter, som var af meget tvivlsom kvalitet. I min erfaring kræver det en del arbejde og tid at finde det rette kursus på Udemy. Det kan dog være nødvendigt fra tid til anden at bruge den tid der skal til for at finde en video, der kan opgradere din viden på bestemte områder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *